» Intelligent Design
 

Darwin krijgt de eer voor Intelligent Ontwerp
[CEH 14 november 2006]Exclusief! Een pionier in geavanceerde informatietechnologie, gaf op 14 november 2006 een lezing bij JPL met de titel "Intelligent Ontwerp: het gebruik van Evolutie om Complexe Systemen te Ontwikkelen". Hij gebruikte daarbij een ongewone mix van metaforen. Dr. Richard Terrile bedoelde natuurlijk de evolutie volgens Darwin: willekeurige mutaties en natuurlijke selectie. Zijn presentatie ging over het nabootsen van Darwins evolutie, om daarmee krachtigere systemen te ontwikkelen die ingewikkelde vraagstukken kunnen oplossen. Dat is tenslotte wat biologische evolutie deed, zei hij, toen het ogen, hart, hersenen en de meest complexe, gespecialiseerde systemen ter wereld maakte.
Dr. Terrile merkte op dat een Macintosh laptop ongeveer de massa en het energieverbruik van onze hersenen heeft, maar slechts 1/50.000 van de rekenkracht. EÚn troost: de wet van Moore verzekert ons wel dat we aan het inhalen zijn. Helaas blijft ontwikkeling van software achter op de explosieve groei in rekenkracht. De huidige technieken voor software ontwikkeling zijn verouderd. De toekomst ligt in het nabootsen van hoe de natuur complexe problemen opgelost heeft: evolutie.
Het evolutionaire proces begint met informatie: een gen╣. Daarna is het algoritme simpel: muteren, selecteren, herhalen. Van het astronomisch grote aantal willekeurige combinaties is misschien 0.02% nuttig. Evolutie is heel goed in het filteren daarvan, en weet te profiteren van de uiterst kleine fractie aan nuttige varianten, legde hij uit. Bovendien zou door evolutionaire informatietechnologie op bijvoorbeeld de analyse van data toe te passen, het mogelijk zijn om optimale manieren te ontdekken om de analyse van data uit te voeren.
Met wat humor merkte Dr. Terrile op dat zijn gelijktijdige verwijzingen naar "intelligent ontwerp" en "Darwinisme" misschien wel wat stof zouden doen opwaaien, om maar niet te spreken van de dia waarmee hij zijn presentatie opende: Michelangelo's schildering van de schepping van de mens. Evengoed was het overduidelijk dat hij echt gelooft dat de methoden die zijn nieuwe Centrum voor Evolutionaire Informatietechnologie toepast: een exacte nabootsing van het proces van biologische evolutie. Het publiek van liefhebbers en goeroes die ge´nteresseerd zijn in deze hypermoderne benadering van complexe systeemontwikkeling, zaten gebiologeerd te luisteren, en leken deze veronderstelling voor zoete koek aan te nemen.

Reageer op dit artikel


╣ Dr. Terrile betrapte zichzelf er op dat hij de aanwezigheid van een informatiesysteem veronderstelde, voorafgaand aan de aanvang van evolutie. Hij besprak kort hoe de universele code in DNA geoptimaliseerd is voor puntmutaties, en gaf toe dat de kans dat dit vanzelf zou ontstaan 1 op een miljoen is. Dus speculeerde hij "dat er een soort voor-evolutie geweest moet zijn op moleculair niveau". Kijk maar eens naar dit online boek (PDF), voor de moeilijkheid van natuurlijke selectie die plaats moet vinden voorafgaand aan celdeling.Als je bewijs nodig hebt dat sommige van de slimste mensen ter wereld de domste dingen kunnen geloven, zoek dan niet verder. De methoden van "evolutionaire informatietechnologie" hebben niets te maken met de evolutie volgens Darwin, maar alles met intelligent ontwerp. Waardoor vindt de selectie plaats? Intelligentie. Wat bepaalt de geschiktheid? Intelligentie. Wat bepaalt de vereisten van het ontwerp, de beperkingen, het algoritme en de doelstelling? Intelligentie. Wie ontwikkelde de hardware en de software? Wie had er een doel voor ogen, en rangschikte de ingrediŰnten voor dat doel? Wie besloot er uiteindelijk dat de uitkomst geschikt was? Menselijke hersenen. Dit was van begin tot eind het werk van intelligent ontwerp. Darwin had er niets mee te maken.
Wanneer je intelligente doelstellingen toevoegt aan Darwinisme, dan is het geen Darwinisme meer. Charlie had een wereld voor ogen van doelloze, nutteloze, zielloze, willekeurige processen... kortom: evolutie, niet evaluatie. Als deze experts het Darwinisme willen nabootsen, dan moeten ze met hun intelligente handen van hun apparatuur afblijven, en dan kijken wat er gebeurt. Als hun computers uitsterven, dan is dat maar zo. Maar om de beweren dat hun hoogontwikkelde, specialistische, doelgerichte inspanningen Darwiniaans zijn, is absurd.
Dr. Terrile maakte komische en provocerende opmerkingen over intelligent ontwerp, om aan het publiek duidelijk te maken dat hij een rasechte Darwinist is. Hij liet dia's zien van organismen die steeds complexer werden - van bacteriŰn tot hersenen - en stelde dat parallel aan de evolutie van computer technologie (de misleiding van associatie). Echter de kern van zijn methoden en technologie berust volledig op intelligent ontwerp, niet op evolutie. De veronderstelling dat het begeleiden van willekeurige variaties richting specifieke doelen evolutionair is, en niet intelligent ontwerp, is erger dan jezelf in je vingers snijden. Het is jezelf door je hoofd schieten.
Een aantal toepasselijke Engelstalige links:
No Free Lunch door William Dembski.
ISCID Een kritische blik op digitale evolutie door Royal Truman.
CEH 08-05-2003, CEH 04-07-2004, CEH 20-08-2002.
Voer vandaag uw eigen digitale evolutie-experiment uit! Open Perry Marshalls Willekeurige Mutatie Generator. Lees wel de Instructies (Ook Engelstalig).Dolfijnen een prachtig staaltje ontwerp.


Gnoes een prachtig staaltje ontwerp
 

Hoe kan onderzoek naar de schepping wetenschappelijk zijn?
Wat is archeopteryx voor een dier?
Hoe zit het met de dinosauriŰrs?
Heeft de wetenschap Adam en Eva ontdekt?
Hoe ontstonden de menselijke rassen?
Wanneer leefde Adam?
Hoe betrouwbaar is radiokoolstof datering?
Hoe oud is het heelal?
Als we sterren zien die miljarden lichtjaren van ons verwijderd zijn, moet het heelal toch minstens zo oud zijn?
Zijn er planeten buiten ons zonnestelsel?
Is er buitenaards leven?
Kan de aarde in zes dagen zijn ontstaan?
Zit er een hiaat tussen Genesis 1-1 en 1-2?
Als God alles schiep, wie heeft dan God geschapen?
Werd de aarde oorspronkelijk omgeven door een waterdamp gewelf?
Regende het voor de vloed?
Hoe lang duurde de vloed?
Wat was de oorzaak van de vloed?
Hoe konden zoutwater en zoetwatervissen de vloed overleven?
Hoe werd de aarde in de dagen van Peleg verdeeld?
Is de Hydroplaat theorie in overeenstemming met de Bijbel?
Is evolutie in tegenspraak met de Bijbel?
Ondersteunt het Nieuwe Testament Genesis?
Hoe reageren anderen op deze theorie?
Wat zijn de belangrijkste tegenargumenten?
Waarom publiceren creationisten niet in wetenschappelijke tijdschriften?
Waar kan ik meer informatie over dit onderwerp vinden?
Wat kan ik doen?
Hoe lang zou de maan ervoor nodig hebben om vanaf de aarde in zijn huidige positie terecht te komen?
Is subductie mogelijk?
Kunnen overschuivingen plaatsvinden?
Energie in het onderaardse water?

[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

In het begin

Test Uw geloof.

Krachtig denkvoer

Lessenpakket creationism

 • Klik op de afbeelding.

Presentatie

 • Altijd aktueel:
  Is er bewijs dat de aarde door het meesterschap van God gemaakt is en dat de Bijbel een juist beeld van de geschiedenis geeft? Ga naar De Bijbel voor een beknopt overzicht van een aantal argumenten.
  Klik op de pauw
  voor de presentatie:

De schepping.

Vragen

 • Hoe kon Adam in ÚÚn dag geschapen worden, leren praten, trouwen en ook nog eens alle beesten een naam geven? Lees het in de
  Veel Gestelde Vragen!
  Zit jouw vraag er al bij?
  á

Stats


Copyright 2002-2019