» Prof. Dr. W.J. OuweneelCitaat:
“Tweede hoofdwet van de thermodynamica. Deze zegt, dat in een gesloten systeem (d.i. waar geen energie in en uit kan komen) de beschikbare arbeidsenergie voortdurend afneemt (omdat voortdurend meer energie in warmte omgezet wordt) en dat de graad van wanorde in de structuur van het systeem voortdurend toeneemt. Deze graad noemen wij de entropie van het systeem. Geen enkele natuurwetenschappelijke wet is beter bevestigd dan deze; overal in het heelal zien wij verval, toenemende wanorde, afnemende complexiteit, terwijl de evolutieleer juist vereist dat er in de natuur een wetmatigheid van toenemende orde en complexiteit zou bestaan. Weliswaar hebben wij in de natuur altijd met open systemen te maken, waar dus van buiten energie instromen kan. Maar de kans dat daardoor plaatselijk de entropie (grofweg gezegd: de wanorde) een ogenblik afneemt en dus orde en complexiteit toenemen, is ongelooflijk klein en kan volledig verwaarloosd worden - laat staan dat de entropie aanhoudend en stelselmatig zou afnemen”.
Prof. Dr. W.J. Ouweneel in “Jeugd in een stervende eeuw”, Buijten&Schipperheijn.

De Tweede Wet van de Thermodynamica is misschien wel de meest geverifieerde wet in de wetenschap. Deze stelt dat systemen steeds meer tot wanorde overgaan, naarmate er meer tijd verloopt, tenzij ze van energie worden voorzien, en bestuurd om orde te scheppen. Evolutionisten zeggen dat het tegenovergestelde heeft plaatsgevonden, namelijk dat de orde toenam over de tijd, zonder enige bestuurde energie. Hoe kan zoiets?

Evolutionisten ontkennen gewoonlijk dat de Tweede Wet van toepassing is op gesloten of geďsoleerde systemen, en dat de aarde zeker geen gesloten systeem is (het ontvangt b.v. veel ruwe energie van de zon). Echter, alle systemen, of ze nu open zijn of gesloten, neigen tot ontaarding. Zo zijn bijvoorbeeld levende organismen gesloten systemen, maar ze vervallen allemaal, en sterven. Ook is het universum, in zijn geheel genomen, een gesloten systeem. Te zeggen dat de chaos van de “big bang” zich omgezet heeft tot menselijke hersenen met zijn 120 triljoen verbindingen, is een duidelijke overtreding van de Tweede Wet.

We moeten er ook op wijzen dat de beschikbaarheid van ruwe energie voor een systeem een noodzakelijke maar ver onvoldoende voorwaarde is voor een lokale afname van entropie. Slechts een zorgvuldig bestuurde energie - zoals door de handen van een persoon - zal er een plan volgen. De aanwezigheid van energie uit de zon zal het probleem van de evolutionisten, namelijk hoe de toenemende orde op aarde zou kunnen optreden - in tegenspraak met de Tweede Wet van de Thermodynamica - NIET oplossen.[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

In het begin

Test Uw geloof.

Krachtig denkvoer

Lessenpakket creationism

 • Klik op de afbeelding.

Presentatie

 • Altijd aktueel:
  Is er bewijs dat de aarde door het meesterschap van God gemaakt is en dat de Bijbel een juist beeld van de geschiedenis geeft? Ga naar De Bijbel voor een beknopt overzicht van een aantal argumenten.
  Klik op de pauw
  voor de presentatie:

De schepping.

Vragen

 • Hoe kon Adam in één dag geschapen worden, leren praten, trouwen en ook nog eens alle beesten een naam geven? Lees het in de
  Veel Gestelde Vragen!
  Zit jouw vraag er al bij?
   

Stats


Copyright 2002-2019