» Astronomie
Robert Jastrow

Citaat
"Theologen zijn in het algemeen verrukt door het bewijs dat het universum een begin had, maar de astronomen zijn opmerkelijk genoeg van streek. Het blijkt dat de wetenschappers zich gedragen zoals de rest van ons zich gedraagt wanneer ons geloof in conflict is met het bewijs."
(Robert Jastrow,
God and the Astronomers, oftewel God en de Astronomen, 1978, p. 16.)

Jastrow gaat verder met te zeggen,
"Voor de wetenschapper die altijd geleefd heeft met zijn geloof in de kracht van de rede eindigt het verhaal als een slechte droom.
Hij heeft de bergen van de onwetendheid beklommen; hij staat op het punt om de hoogste piek te beklimmen; wanneer hij zichzelf over de laatste steen tilt, wordt hij begroet door een stel theologen die daar al eeuwen hebben gezeten."
(God and the Astronomers, p. 116.)
Robert Jastrow, hoogleraar astronomie en geologie aan de Columbia University alsook NASA wetenschapper

Jastrow Robert Jastrow, schreef ook:
“De tweede wet van de thermodynamica, toegepast op de Kosmos wijst er op dat het heelal afloopt als een klok. Als het afloopt moet het ooit volledig opgewonden zijn geweest.”

De volgende logische vraag is: wie wond het op???

Van Wylen
Beantwoorde deze vraag in zijn boek “Thermodynamica”:

Een laatste opmerking die gemaakt moet worden is dat de tweede wet van de thermodynamica en het principe van een toenemende entropie grote filosofische gevolgen hebben.
De vraag die opkomt is op de eerste plaats hoe het heelal in een toestand van verminderde entropie is terecht gekomen, omdat alle bekende natuurlijke processen de neiging hebben om de entropie toe te laten nemen? ...
De auteur is tot de conclusie gekomen dat de tweede wet zijn overtuiging sterkt dat er een Schepper is die het antwoord heeft voor de toekomstige bestemming van de mens en het heelal.
“Mijn conclusie: de tweede wet leidt tot een grotere overtuiging: er is een schepper die het antwoord heeft voor de toekomstige bestemming van mens en heelal.”

Gordon J. Van Wylen, Thermodynamics
(New York: John Wiley&Sons, 1959), blz. 169.[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

In het begin

Test Uw geloof.

Krachtig denkvoer

Lessenpakket creationism

 • Klik op de afbeelding.

Presentatie

 • Altijd aktueel:
  Is er bewijs dat de aarde door het meesterschap van God gemaakt is en dat de Bijbel een juist beeld van de geschiedenis geeft? Ga naar De Bijbel voor een beknopt overzicht van een aantal argumenten.
  Klik op de pauw
  voor de presentatie:

De schepping.

Vragen

 • Hoe kon Adam in één dag geschapen worden, leren praten, trouwen en ook nog eens alle beesten een naam geven? Lees het in de
  Veel Gestelde Vragen!
  Zit jouw vraag er al bij?
   

Stats


Copyright 2002-2019